המרחבים באיפכא
אנחנו מאמינים בגמישות ויכולות הסתגלות לשינויים ככלים הכרחיים לכל אדם במאה ה-21. אחד העקרונות המובילים באיפכא הוא שאת מה שאנחנו אומרים אפשר גם לבצע. לכן מוגדרים באיפכא חללים לפי סוגי פעילויות וניתנים להתאמה לפי צרכי הכיתה באותו יום. כך ניתן לנצל את החלל לשימוש ככיתה מלאה, קבוצות עבודה, צוותים קטנים או כחלל המתאים לעבודה אישית ועצמאית.
בנינו מחיצות מתפרקות, ייצרנו משטחי עבודה והבאנו ציוד מתקדם שניתן להזיז מחלל אחד לאחר כדי לאפשר גמישות מרבית למשתמשים, בסידור ועיצוב חדש של המרחב על פי צרכי הלמידה.
מרחב תפירה – תפירה היא אומנות החיבורים. בקלות רבה אפשר לחבר חלקי בד שטוחים וליצור צורה תלת מימדית. אפשר לתפור, להדביק, לרקום, לחורר, לקשט, לנפח, למתוח, למלא, בקיצור, אפשר לגרום לדברים לקרות. במרחב תפירה אפשר להגשים רעיונות.
עיצוב ויצירה – כאן נפגשים חומרים. במרחב הזה כל החומרים מתערבבים ואפשר ליצור פסל שהוא גם ציור ודגם גדול. במרחב האמנות חושבים על עיצוב של רעיונות גדולים ובונים אותם מפרטים קטנים.
נגרות – נניח שיש לכם רעיון שצריך לבנות. אפשר לבנות אותו מעץ! הוא יכול להיות רעיון בגדול ואולי רעיון בקטן. בכל מקרה: פטיש, מברגה, מסורים, קליבות, מסמרים, ברגים, נייר שיוף ועוד כלים במרחב נגרות יכולים לאפשר לכם לבנות כל מה שתרצו בעצמכם.
נגרות דיגיטלית – רעיונות מצויירים על נייר הופכים לשרטוטים מצויירים במחשב ואז המכונות שלנו באיפכא יכולות לחתוך אותם ממשטחי עץ, קרטון ופלסטיק ולהפוך ציורים לדברים אמיתיים. כאלה שאפשר להרכיב ולהפוך מדו לתלת מימד.
אלקטרוניקה – דברים שזזים לבד, אורות שנדלקים, מנגינה שמתחילה באופן אוטומטי – כאן תוכלו להגשים רעיונות בעזרת מעגלים חשמליים, חיישנים, תכנות ורובוטיקה.
דיגיטלי נקי –תארו לעצמכם רעיון דמיוני שלא קיים עדיין בעולם ומרחב שמאפשר לעצב ולהדפיס אותו במדפסת תלת מימד. במרחב הדיגיטלי אפשר ללמוד כיצד לבנות במחשב כל חלק שחסר לכם או את הרעיון כולו, כל מה שצריך זה רעיון טוב.
מטבח יוצר –מרחב שבו מבשלים, אופים, בודקים כלים וחומרים ותוך כדי כך לומדים מתמטיקה, כימיה, פיזיקה, גאוגרפיה, היסטוריה, תנ"ך. בקיצור, כל מקצוע שהוא. מסתבר שבישול היא דרך מצוינת ללמוד.